Over Ralph

Ralph start in 1993 zijn carrière als solo artiest en brengt in de jaren die volgen diverse live – en studio albums uit, afwisselend opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij veelvuldig op diverse concertpodia en muziekevenementen.

Wanneer Ralph in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ schrijft, maakt hij hier niet alleen een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie
”Touched by an Angel’’ en wederom wordt het album platina.. Voor de song ontvangt Ralph in Nashville  een Dove Award (song of the year). Vanaf dat moment stijgt Ralph’s populariteit ook over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd.

Als singer /songwriter schrijft Ralph door de jaren heen songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck en Willeke Alberti, internationaal voor Pete Orta (UK), Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA), Romanz (Zuid Afrika ), Nina Aström (FIN), Cliff Richard  en Taylor Dane (USA) (National Anthem voor the Gay Olympics 2010 in Keulen)

L.A. The Voices nieuwste single is een vertaling van Testify to Love.

In 2011 tekent Ralph een contract met  Zuid Korea voor verspreiding van zijn muziek aldaar.